De beste Profielfoto of Portretfoto

HOE KRIJG JE EEN MOOIE PROFIELFOTO OF PORTRETFOTO ?
DE BESTE VERSIE VAN JEZELF !

Informeel/zakelijke portretfoto van Maaike en Godelief, met lichte frisse uitstraling.

Authentiek, autoritair, casual, vriendelijk, charmant of statig: ieder zakelijk portret is anders. Studio-Steef maakt de foto die bij jou past.
Door te spelen met licht, posities, lenzen en kleuren ontstaan fascinerende portretten. Het eindresultaat is een foto die matcht bij jou als mens en als professional. Hoe wil jij dat klanten jou zien? Je kunt een zakelijk portret gebruiken als profielfoto op LinkedIn (bijv. een headshot) of voor bij een artikel in een krant of magazine.

HET BELANG VAN EEN GOED PORTRET
Hoe mooi je cv of je verkoopverhaal ook is, je zult altijd ( bewust of onbewust ) worden beoordeeld op je foto. Zakelijk hebben we het liefst contact met mensen die professioneel overkomen en sympathie uitstralen. Hoe hard we ook roepen dat het gaat om de kwaliteiten, uitstraling telt altijd mee. Een zakelijke profielfoto is net wat anders dan een selfie of een vakantiefoto. Het gaat er bij een zakelijke foto niet alleen om wie jij bent, maar ook laat je wat van jouw onderneming zien. Daarom is het handig om een representatieve foto te hebben voor op je website of social media profiel.

De mensen die hier naar jouw foto kijken zijn over het algemeen zakenrelaties en klanten. Misschien hebben ze net met je gebeld en willen ze even kijken wie ze aan de telefoon hadden. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je jouw foto maakt.

PROFIELFOTO OF PORTRETFOTO
De termen Profielfoto en portretfoto worden nogal eens door elkaar gehaald en dat is niet vreemd want er is ook veel overlap. Sommige foto’s zijn heel duidelijk een profielfoto, andere foto’s zijn duidelijk portretfoto’s en niet echt bruikbaar als profielfoto.

PROFIELFOTO

Profielfoto

Een profielfoto wordt veel gebruikt in social media als linkedin, facebook en instagram. Omdat dergelijke foto’s meestal erg klein worden geplaatst is het wenselijk dat dit een close-up is mits je de persoon herkenbaar wilt hebben.

PORTRETFOTO

Een portretfoto kan veel meer omvatten dan een profielfoto. Een portretfoto kan een close up zijn maar ook een foto waar iemand helemaal op staat. In een portretfoto kun je als fotograaf veel meer creativiteit kwijt en heb je veel meer mogelijkheden zoals het opnemen van de omgeving in het totale beeld. Een zakelijk portret draait vooral om jou, maar de achtergrond kan veel invloed hebben op je foto. Kies daarom een rustige, neutrale achtergrond of een achtergrond die met je werk te maken heeft, zoals een werkplaats of je kantoor.

Portretfoto

WAT TREK JE AAN ?

Informeel zakelijk

Ook kleding is zeer bepalend voor de uitstraling, dus de wedervraag is van mij is meestal; wat wil je uitstralen en wie wil je aanspreken. Elke kleur heeft een effect in beeld. Zo staat blauw voor rust en vertrouwen en rood voor passie en agressie. Los van of de kleur bij jou staat is het ook belangrijk daar rekening mee te houden. Zeker als de foto gebruikt wordt voor een website of brochure. Het uitkiezen van de kleding die je op zo’n foto draagt, kan nog best lastig zijn. Over het algemeen is deze kleding iets netter. Maar als je een restaurant runt of timmerman bent, dan is het gek om in pak op de foto te gaan. Doe vooral de kleding aan die laat zien wat voor werk jij doet en waar jij je fijn in voelt. Draag het liefst zo weinig mogelijk accessoires, zodat de focus op jou gericht is.

HOE WIL JE OVERKOMEN ?
Over het algemeen willen we dat mensen ons aardig en sympathiek vinden, ook als de foto’s bedoeld zijn om zakelijke contacten te leggen. Tijdens mijn fotoshoots coach ik mijn “modellen” en help om houding en blik en uitstraling te verbeteren.

TIPS
• Neem een aantal verschillende kledingstukken mee waar je je prettig in voelt zodat je kunt wisselen.
• Draag liever geen drukke prints.
• knalkleuren kunnen mooi zijn maar ook afleiden of storen, neem niet alleen knalkleuren mee.
• vind je jezelf wat stevig ? trek geen korte mouwen aan.
• Zorg dat je kleding niet te strak zit, klink logisch ? regelmatig krijg ik heren met een jasje waar het knoopje net niet meer dicht gaat.
• vroeg naar bed de avond van te voren !